Vormingsmoment voor begeleiders

Wil je je dochter of zoon leren rijden? Wil je iemand begeleiden om het rijbewijs te behalen?

Wanneer de kandidaat-bestuurder (leerling) een voorlopig rijbewijs heeft dat afgeleverd is op 1 maart 2024 of later en je als begeleider vermeld staat op dat voorlopig rijbewijs, moet je het 'Vormingsmoment voor begeleiders' volgen uiterlijk 5 maanden voordat de kandidaat-bestuurder het praktisch examen gaat afleggen.

Tijdens deze drie uur durende vorming overlopen we een stappenplan dat de begeleider kan helpen bij het opbouwen en uitstippelen van het rijopleidingstraject. Ook komen technische rij-vaardigheid, wegcode, attitude, de begeleider als coach, autoverzekering en tips in verband met het praktische examen en wettelijk kader aan bod.

Na het volgen van het 'Vormingsmoment voor begeleiders' ben je veel beter voorbereid op je taak als begeleider. Een absolute meerwaarde voor iedere begeleider en zijn /haar kandidaat-bestuurder!

Tip: Wij raden de begeleider ten zeerste aan dit infomoment te volgen voor je aan de rijopleiding begint (en niet 5 maanden voor het praktisch examen zoals opgelegd door de Vlaamse overheid)! Zo kan je als begeleider de tips & tricks uit deze boeiende en leerzame workshop toepassing van bij het prille begin van het rijopleidingstraject.

Al onze lesgevers zijn erkend door departement mobiliteit en zijn gemachtigd het attest uit te reiken. Zij zijn bovendien allen ervaringsdeskundige in rijopleidingen.

Door de overheid bepaalde deelnameprijs: €20,00.

Zoek een Vormingsmoment voor begeleiders in je provincie en schrijf in via "Inschrijven".

Bekijk ons ​​volledig aanbod