Column

Jobs, jobs, jobs ...

17 feb 2020

Regeringsverklaringen en andere hoogstaande literatuur staan er vol van: activeer de mensen, laat ze werken! Uiteraard niet voor het geld, maar voor hun zelfontplooiing en eigenwaarde. Dat de sociale zekerheid zo minder belast wordt en de begroting dus niet ontspoort, is handig meegenomen. Vooral laagopgeleide profielen geraken minder snel aan de bak, en binnen dat segment zijn de jongeren een groep die extra aandacht verdient. Nochtans meldt men ons dat er nog genoeg openstaande vacatures zijn die geen enkele scholing of ervaring vereisen. Een jobkorting voor lage lonen dan maar: zo houden ze 50 euro netto meer per maand over. Hoezo probleem niet opgelost?

Conclusie van de lezers van HLN.be: het zijn luierikken, parasieten, uitschot! Maar niet voor de lezers van RAAK. Uw bescheiden maandblad deed voor u een steekproef in de vacaturebank. Voor deze jobs waarbij zelfontplooiing en eigenwaarde centraal staan, zijn er meestal twee voorwaarden om je maandloon te mogen incasseren. Enerzijds moet je paraat staan op een tijdstip waarop het openbaar vervoer nog niet actief is, en anderzijds moet je naar verre afgelegen industriezones waar het openbaar vervoer geen halt houdt. Enige oplossing: een rijbewijs! En dit voor een doelgroep wiens zakken meestal niet uitpuilen van het geld.

Niettemin op een kwalitatieve en betaalbare manier je rijbewijs halen? Dat kan! Neem snel een kijkje op www.kwb.be/rijbewijs voor de komende vormingsmomenten en ondersteunende lectuur, en verhoog mee de werkzaamheidsgraad. Zo helpt u niet alleen de jeugd, maar ook uw pensioen!