Column

Uitwisseling voor lesgevers van vormingsmomenten.

18 feb 2019

Met zijn vijftienen waren ze op de afspraak voor de allereerste lesgeversavond van kwb rijbewijs. De combinatie van uitwisseling, tips, advies en informatie maakten het een boeiende en geslaagde avond.

Het was een diverse groep die zich rond de tafel verzamelde, al hebben ze een aantal dingen gemeen: ze zijn geboeid door alles wat met het rijbewijs halen en verkeersveiligheid te maken heeft, én ze zijn of waren ook professioneel actief op dat vlak. Evalueren, steunen en motiveren staan centraal op deze vanaf nu jaarlijkse avond, net als de lesgevers bedanken voor de fijne samenwerking - gezien het hoge aantal positieve commentaren die ons bereiken de moeite om door te geven.

Na een informeel praatje en een hapje ging de avond van start met een kennismakingsrondje: nieuwe mensen en nieuwe idyllische plaatsnamen werden ontdekt. Daarna overliep Siegmund Hermans, verantwoordelijke van de kwb rijbewijswerking, de cijfers van de vormingsmomenten, en waren daar al meteen de eerste vragen. Van de noodzaak van stempels of rijksregisternummers tot wat te doen bij fouten in namen of adressen: de lesgevers bombardeerden elkaar met tips en advies, en wisselden uit over de beste aanpak van deze probleempjes.

Volgende punt op het programma was de voorstelling van de gloednieuwe website, die bij het doorlopen ervan op heel wat positieve geluiden kon rekenen. Hierna was het tijd voor de hoofdmoot van de avond: de powerpoint van de nieuwe activiteit opfrissing wegcode, die in de nabije toekomst de rijbewijswerking nog sterker zal maken. Die werd bijzonder positief onthaald. “Leuk dat het een veelzijdige inhoud is, die op diverse manier wordt aangepakt”, klonk het onder meer.

Daarna werd de lesgevers ook een blik gegund op de powerpoint die de lesgevers op korte termijn zullen kunnen gebruiken tijdens hun vormingsmoment. Siegmund nam ruim de tijd om er samen met lesgevers door te gaan, waarbij er nadrukken werden gelegd, hier en daar wat uitleg werd gegeven, bijkomende vragen konden worden gesteld en tips ’n tricks uit de doeken werden gedaan. “Praktijkgebonden” en “niet te abstract” waren maar enkele van de positieve commentaren.

Afgesloten werd er met nog een vragenrondje, en natuurlijk wat nakaarten. Een geslaagde primeur! Het motiveert ons de ingeslagen weg verder te zetten.