Al sinds 1979 stimuleert kwb de vrije begeleiding, een goede en betaalbare manier om een rijbewijs te halen. Onderzoek toont aan dat vrije begeleiding even kwalitatief is en evenveel slaagkansen biedt als een doorgedreven opleiding door professionele instructeurs, en daarnaast ...

… is het voor leerlingen aangenaam dat ze zoveel uren kunnen oefenen als nodig, op hun eigen ritme en wanneer het hen uitkomt. 

… is het, onder meer in functie van het complex automatisatieproces, belangrijk veel en langdurig te kunnen oefenen.

… is goed rijden ook een kwestie respect tonen voor andere weggebruikers én voor de wegcode, en wie is beter geschikt om dit respect bij te brengen dan ouders?

Maar natuurlijk zijn mama en papa niet zomaar de beste leraars. Cruciaal bij vrije begeleiding is een gedegen voorbereiding voor leerling én begeleider. In het vormingsmoment dat kwb al jaren aanbiedt, en dat sinds 1 oktober 2017 verplicht is, worden de juiste technieken, methodieken en vaardigheden in een stappenplan aangeleerd.

Hiermee wil kwb:

… de vrije begeleiding naar een hoger niveau tillen.

… streven naar het opleiden van vaardige, veilige en respectvolle bestuurders.

… werken aan een veiliger verkeer.

Nieuw platform

Om ons aanbod te promoten en ter ondersteuning van de vrije begeleiding, met in het bijzonder de begeleider, is er sinds kort een nieuwe website, volledig gewijd aan de kwb-rijbewijswerking. Je vindt er info over de verschillende vormingsmomenten en kan je meteen inschrijven, maar het platform heeft nog veel meer te bieden. Je kan er inspirerende en/of informatieve lectuur vinden, boeken bestellen (met korting voor kwb-leden) en teksten downloaden waarmee we je trachten te wapenen en inzichten te geven zodat je beter voorbereid bent wanneer je als begeleider de baan op gaat. Ook vind je er een column en actueel nieuws.

Wegcode

Naast het vormingsmoment zullen we in 2019 ook nog een nieuwe activiteit uitrollen. Als aanvulling op het verplichte vormingsmoment, maar ook voor elke (ervaren) bestuurder wiens kennis van de wegcode een update kan gebruiken, is er vanaf september de activiteit ‘Opfrissing wegcode’.

19 februari 2019