MijnrijbewijsB.be:

Online leerplatform voor beginnende bestuurders
breidt uit naar praktijkopleiding

Persbericht

Mechelen, 29 juli 2020 – MijnrijbewijsB.be, het online leerplatform van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) waarmee kandidaat-autobestuurders de stof voor het theorie-examen kunnen inoefenen, is vanaf nu uitgebreid met een praktijkluik. Het leerplatform geeft nu ook ondersteuning voor iedereen die met een voorlopig rijbewijs oefent voor het praktijkexamen.

De VSV lanceerde MijnrijbewijsB.be in 2019 als een online leeromgeving waar men de theorie voor het rijbewijs B kan raadplegen en inoefenen. Het platform is gratis toegankelijk en bereikte intussen reeds meer dan 70.000 gebruikers. Om kandidaat-autobestuurders nog beter te begeleiden in hun leerproces is het leerplatform nu uitgebreid met een praktijkluik, eveneens gratis toegankelijk voor iedereen: kandidaten, hun begeleiders en ook de rijlesgevers.

Leerdoelen

Het praktijkgedeelte is gebaseerd op de leerdoelen die de Vlaamse overheid heeft vastgelegd. Deze leerdoelen bepalen wat een goede autobestuurder allemaal moet kennen en kunnen. Op het leerplatform komen alle leerdoelen op een behapbare manier aan bod, met onder meer vlogs en oefeningen voor de kandidaten en hun begeleiders. Rijlesgevers kunnen hierop verder inspelen in hun lessen en doorgedreven oefenen.

De inhoud van het platform

Na het inloggen kies je als kandidaat-autobestuurder voor theorie of praktijk. In beide onderdelen zijn er verschillende thema’s en oefenformats. De vorderingen worden bijgehouden zodat je gemakkelijk nog eens kan terugkeren en verder oefenen. Het praktijkluik bestaat uit zes onderdelen: “Wat je vooraf moet weten”, “Voorbereid de auto in”, “De auto onder controle”, “In het verkeer”, “Een veilige rijstijl” en “Belangrijk voor je examen”. Per onderdeel kun je vlogs bekijken, juist/fout-oefeningen maken en je aan de hand van foto’s en uitleg voorbereiden om met de auto te oefenen. Met een handige checklist worden de verschillende oefeningen bijgehouden en kun je jezelf beoordelen samen met je begeleider en/of je rijlesgever.

Het digitale leerplatform van de VSV sluit nauw aan bij het leertraject voor de rijopleiding in Vlaanderen en biedt kandidaten de kans om zich stap voor stap voor te bereiden om een goede autobestuurder te worden. De combinatie van een online voorbereiding, professionele rijlessen en veel oefenen met een begeleider biedt volgens de VSV de beste garantie op een goede rijopleiding.

Meer informatie: www.mijnrijbewijsB.be

4 augustus 2020