Sociaal

Sociale projecten, kwb engageert zich!

Misschien heeft u uw zoon of dochter zelf leren autorijden, en gingen jullie met de gezinsauto tijdens een hele periode regelmatig samen de weg op. Maar wat als je wil leren rijden, maar geen netwerk hebt om een begeleider te zoeken, geen auto en geen geld om een rijschool te betalen? Dan blijf je in de kou staan, en gaat daarmee vaak ook de kans op een job aan je neus voorbij.

Om de kansen op een duurzame tewerkstelling voor kwetsbare jongeren te verhogen, worden door overheden en vzw’s sociale projecten opgestart. Een belangrijk onderdeel in de zoektocht naar werk is het bezit van een rijbewijs. Het behalen van het rijbewijs is dan ook een cruciaal onderdeel in deze projecten.

Kwb rijbewijs kan een meerwaarde betekenen bij deze initiatieven, en heeft reeds expertise gebouwd bij enkele vergelijkbare projecten.

Ons engagement bij deze projecten:

  • We bieden de mensen, vaak vrijwilligers, die binnen zo’n project een jongere willen begeleiden naar het rijbewijs het door de overheid verplichte vormingsmoment voor begeleiders aan.
  • We voorzien voor hen ook een opfrissing van de kennis van de wegcode.
  • We begeleiden en ondersteunen hen tijdens de rijopleiding van de kandidaat-bestuurder. Ze kunnen steeds bij ons terecht voor vragen over de rijopleiding.
  • We organiseren intervisies om het rijopleidingstraject op te volgen. Op deze intervisies kunnen zowel de kandidaat-bestuurder als de begeleider uitgenodigd worden.

Wil u meer weten over kwb, kwb dienst rijbewijs of wat we voor uw project kunnen betekenen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons!