RED-project

Sociaal project

Je hebt misschien je zoon of dochter leren autorijden. Je ging met de gezinsauto gedurende een hele periode de baan op. Maar wat als zo een kandidaat-bestuurder geen netwerk heeft om een gepaste begeleider te zoeken, geen auto en geen geld om een rijschool te betalen?

Dan blijf je in de kou staan, en gaat vaak ook de kans op een job aan je neus voorbij. Om de kansen op een duurzame tewerkstelling voor kwetsbare jongeren te verhogen door hen aan een rijbewijs te helpen, hebben kwb, Rising Youth, VDAB, stad Antwerpen en Open School de handen in elkaar geslagen.

Heel wat van deze jongeren hebben een opleiding achter de rug om werken in de hoogte uit te voeren. Met de bus of de trein kom je er niet als je werkplek een hoogspanningsmast is. Daarom zijn we op zoek naar vrijwillige begeleiders die deze jongeren willen leren rijden, met bestelwagentjes van de stad Antwerpen die in het systeem van autodelen zijn gebracht.

Heb je interesse, wil je meedoen? Contacteer ons via rijbewijs@kwb.be. Alvast bedankt voor je belangstelling en je maatschappelijke inzet!

Meewerken? Zelf een projectvraag?